Hoofdpagina

Kinderkamers voor baby, peuter en tieners!

Welkom op Kinderkamer inrichting.nl !

Hoe een kinderkamer wordt ingericht is erg belangrijk, zowel voor de ouders, als voor het kind.

Voor de ouders is vooral de manier waarop de kinderkamer wordt ingericht belangrijk, vaak uit praktisch oogpunt. De ouders zijn namelijk afhankelijk van de leeftijd van het kind en in meerdere of mindere mate verantwoordelijk voor de netheid en schoonheid van de kinderkamer.

Richt je dus een kinderkamer in zonder over praktische zaken na te denken, kan dit veel ergernissen over het opruimen en schoonmaken geven. Een overzichtelijke kinderkamer, zorgt er tevens voor, dat het kind zelf meer plezier aan de netheid van zijn/haar kamer heeft.

Tevens is het van belang dat een kinderkamer zo wordt ingericht, dat er ook gemakkelijk veranderingen kunnen worden aangebracht, zonder gelijk de hele kinderkamer te moeten verbouwen.

Tips voor inrichting kinderkamer

Vaak wordt een kinderkamer, vooral bij jonge kinderen, ingericht op een manier zoals de ouders het leuk vinden. Jonge kinderen zijn echter ook mensen. Kleine mensen, die vaak precies weten hoe ze de kamer graag willen hebben.

Indien de kinderkamer niet de kamer is zoals het kind het zelf graag heeft, kan dit slaap en concentratie problemen geven. Vragen wat het kind graag wil en het kind betrekken bij de beslissingen over de inrichting van zijn/haar kinderkamer, komt dus altijd ten goede van het kind en uiteindelijk ook van de ouders.

Slaapkamer tevens speelkamer

Indien de woning niet al te groot is, is de slaapkamer tevens de speelkamer van het kind. Is dit het geval, zorg er dan voor, dat je bij de inrichting van de slaapkamer de juiste aankopen doet.

Bij jonge kinderen zijn er prachtige slaapmeubelen te koop, die tevens een speel mogelijkheid bieden. Bijvoorbeeld een hoogslaper, waar een glijbaan aanzit en zich onder het slaapgedeelte een echte speelhut bevindt.

Voor tienerkamer inrichten zijn er meerdere mogelijkheden de slaapkamer dusdanig in te richten, dat het slaapmeubel een onderdeel wordt van een lounge-hoek. Van daaruit kunnen computerspelletjes gedaan worden en tevens worden studeer mogelijkheden geboden worden. Informeer goed bij de speciaal zaken, over de vele mogelijkheden die er zijn.

Kinderkamer als studeerkamer

Is het kind inmiddels op de leeftijd aangekomen, dat hij/zij naar het voortgezet onderwijs gaat, moet er op de vertrouwde kinderkamer gestudeerd worden. Dit vereist vaak een herinrichting van de kinderkamer en kinderkamer meubels, zodat er plaats wordt gemaakt voor een studeer gedeelte.

Indien een kind naar het voortgezet onderwijs gaat, wil dat nog niet zeggen, dat hij/zij niet meer kind mag zijn en mag spelen. Ieder kind is anders, dus zoek een tussenweg, zodat de overgang niet te groot wordt. Hier geldt ook, vraag het kind wat de wensen zijn en laat het mee beslissen. Gaat het kind met plezier naar de kamer, zal dit ongetwijfeld ten goede komen aan de studeer resultaten.

Babykamer inrichten

Is er een baby opkomst? En wilt u graag de meisjes babykamer inrichten, of alvast een jongensbabykamer inrichten?

Of is het nog een verrassing of het een jongen of een meisje wordt? Dan kun je de kinderkamer neutraal inrichten. Hierbij gebruik je dan in ieder geval geen lichtblauwe of roze kleuren. Met een band over de muur en de juiste decoratie is de kinderkamer dan snel omgetoverd tot de gewenste kinderkamer.

Kinderkamer omtoveren

Wilt u een bestaande kinderkamer veranderen in een meisjes of jongens kamer? Dan zit er vaak niets anders op, dan het aanbrengen van een nieuwe muurschildering en/of de kinderkamer behangen. Buiten de kleuren om, kun je ook prima met kinder lampen, stoelen, meubels, etc., het accent van de kinderkamer veranderen naar jongens of meisjes kamer.
Lees meer op meubel.startpagina.nl.

Verlichting

Het is raadzaam nachtverlichting aan te brengen op elke kamer. Kinderen kunnen zich dan beter oriƫnteren in het donker. Bijvoorbeeld als ze wakker worden om te plassen. Het is bovendien verstandig de verlichting op kinderkamers zo hoog mogelijk aan te brengen. Dan stoten de kinderen er bij het spelen niet makkelijk tegen aan.